#Drama Colectiv.

Zilele acestea se fac 2 ani de când România a primit cea mai grea palmă.

La 2 ani de la tragedie, România arată la fel, ba chiar mai rău.

Ultima mărire de salarii a fost bine venită pentru personal, dar pare că lunile ce urmează, spitalele din Cluj, Călărași, București și Tulcea rămân fără fonduri.

Tot din cauza salariilor, spitalele au ajuns să facă datorii ”Au preferat să plătească salariile și să facă datorii la furnizori. Probleme sunt în fiecare an dar nu la acest nivel” spune Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Prin urmare acum se așteaptă o rectificare bugetară să ajute spitalele să obțină banii necesari.

Probleme sunt în Institutul de Transplant Cluj, Spitalul Călărași, Spitalul Tulcea și până în decembrie lista se va mari considerabil.

Sunt două cauze care au lăsat spitalele fără venituri: și-au terminat numărul de pacienți contractați cu casa de sănătate sau nu au pacienți pentru că bolnavii nu vor să mai treacă pe acolo.

Bonus.

În Spitalul Județean din Craiova pacienții trebuie să aștepte câteva ore sau să meargă la clinicile din apropiere pentru a face o radiografie, deoarece aparatul din spital are peste 40 de ani de funcționare și uneori se mai blochează.

Cu toate acestea, Guvernul României a avut pe lista de priorități construirea unui nou stadion în oraș ce valorează în jur de 52 mil euro.

Doamna Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei nu a avut nimic de comentat asupra acestei teme.

%d bloggers like this: