La noi, toată energia publică se consumă în meciul dintre partidul majoritar și propriul lui guvern. La alții, energia se economisește inteligent și productiv” spune Cosmin Alexandru.

Simt că trăiesc viața unui elev de școală primară care nu este lăsat să facă ce vrea, să mai copilărească și să viseze alături de supereroii desenelor animate.

În loc să-mi văd de propriul drum, să mă focusez exclusiv pe vocație și lucrurile importante  din viața mea; trebuie să-mi fac timp pentru a sta la pândă, ca nu cumva penalii de la conducere să-mi distrugă în totalitate viitorul.
Nu-mi displace pe deplin acest lucru, deoarece sunt un cetățean responsabil care vrea să fie la curent cu deciziile luate de aleși. Dar nu vreau ca acest lucru să-mi ocupe aproape tot timpul și să devină prioritatea numărul 1.

Vreau să-mi focusez energia și timpul pe lucruri importante, dacă aruncăm o privire în jurul nostru vedem că majoritatea țărilor dezvoltate alocă bugete imense pe cercetare și dezvoltare. Omenirea face progrese în fiecare zi, tehnologia aproape ne iese pe nas la cât de mult a evoluat. Tesla și NASA vorbesc deja despre popularea altei planete, așa de tari sunt băieții ăștia.

Dar să revenim la noi în bătătură unde politica are alte priorități și nu reușește să viseze foarte departe.
Nu avem o autostradă care să lege 2 granițe, nu avem un spital regional de stat, nu avem un învățământ performant, dar aceste lucruri se știu deja. Pe lângă aceste neajunsuri acum mai trebuie să ieșim săptămânal în stradă să-i împroșcăm cu noroi deoarece vor să-și modifice legile astfel încât să scape de pușcărie și să transforme acest stat în paradisul penalilor.
Toate astea până când?!

%d bloggers like this: