La prima vedere sună al naibii de greu.
Problema este că nu ne-a învățat nimeni cum să ne gestionăm veniturile. Școala a pus accent pe alte aspecte și cred că a omis lucrul cel mai important, gestionarea banilor si independența financiară.

Așa că astăzi te voi învăța câteva metode prin care să economisești mai mult.

1. Cu cât venitul tău crește, vor crește și cheltuielile. (Dacă venitul tău este de 2000 lei pe lună, vei cheltui 2000 de lei. Luna viitoare dacă vei avea 4000 de lei, ghici ce, vei cheltui 4000 de lei). Toată treaba asta se numește legea lui Parkinson. Și dacă tu vrei să dobândești independență financiară trebuie să încalci într-un mod deliberat această lege. Adică să cheltuiești mai puțin decat caștigi. Suma recomandată pentru a economisi este de 10% din venitul tău lunar sau saptămânal. (Dacă vei câstiga 1000 de lei în luna ianuarie, economiile tale trebuie să fie de 100 lei).
Probleme vor întâmpina cei care au datorii și nu vor reuși nicidecum să pună ceva deoparte. Acestora le recomand să înceapă cu 1%.
La început este vorba doar de obiceiul în sine. Vei vedea cum lunar suma începe să crească și îți promit că te vei simți atât de bine și de puternic, vei observa că ai mai mult control asupra banilor și a vieții tale.

 

2. O altă modalitate prin care vreau să ți-o spun, îi aparține lui Brian Tracy și este vorba despre puterea afirmațiilor.
Reprogramarea subconștientului cu ajutorul afirmațiilor, asta înseamnă că te duci în fața oglinzii, sau nu neapărat acolo și vei spune ” Îmi place să economisesc!”. Știu, pare o prostie, dar ai să vezi că funcționează. Noi suntem învățați să cheltuim banii, nu să-i economisim. Acest lucru te va ajuta la nivelul subconștientului să-ți dezvolți obiceiul în a pune bani deoparte.
Și cel mai important lucru este să nu amâni. Nu vei începe luna viitoare sau la prima mărire de salariu. Începe de AZI, chiar acum. Esențial este să ai rabdare și vei vedea că peste o perioadă de timp îți vei permite să-ți deschizi mica afacere la care visezi sau să mergi în vacanță acolo unde nu ți-ai permis niciodată.

Sper că ți-a plăcut acest articol și te rog să pui în practică ce ți-am spus astăzi. Te invit să dai un like sau share acestui articol, mă ajută mult.

 

 

%d bloggers like this: