Fiecare dintre noi am dialogat cel puțin o dată cu noi înșine despre o idee, despre dorința de a o pune în practică. Unii chiar au îndraznit să mergem mai departe, alții nu.
Totul pornește de la o idee. Dacă ai un vis și crezi în el, merită tot efortul să-l realizezi. Principiul de bază este să ieși din zona ta de confort. Dacă întrebi un antreprenor de succes cum a reușit să facă atâtea lucruri o să-ți spună că a pornit de la o idee pe care a pus-o în practică. Trebuie doar să ai curaj și să îndrăznești. La prima vedere lucrurile par destul de ușoare, dar drumul de la idee până la rezultatul final este lung și plin de provocări.

În cele ce urmează o să vă prezint avantajele și dezavantajele unui antreprenor în favoarea unui job stabil. Adică Angajat VS Antreprenor.

  1. Ca angajat ai siguranța locului de muncă. Te duci în fiecare zi la job, iar la final de lună ești răsplătit pentru munca depusă, cu un salariu fix. În schimb, dacă ești antreprenor poți să uiți de această idee. Aici nu mai există siguranță, dacă afacerea îți dă faliment și pierzi toți banii, la final de lună rămâi doar cu facturile și angajații neplătiți.
  2. Un angajat nu își asumă niciodată riscuri. Ele sunt asumate de șeful său. Dacă ești antreprenor, toate hotărârile vor fi luate de tine. Indiferent dacă sunt bune sau rele trebuie să ți le asumi.
  3. Angajatul are posibilități limitate. Nu o să ajungi NICIODATĂ milionar sau miliardar fiind un angajat. Antreprenorul are o mulțime de posibilități și cu multă muncă poate ajunge milionar.
  4. Ca angajat mai există un avantj. Ai confort, în fiecare zi trebuie să faci același lucru. Știi exact unde te duci, ce ai de făcut și totul merge bine. În partea cealaltă acest lucru nu mai există. Ai să faci mereu lucruri noi care de multe ori nu sunt în zona ta de confort.
  5. Angajatul știe mereu ce are de făcut. Sau dacă nu, o să-ți aranjeze managerul toată agenda. Pe când dacă ești antreprenor nu vine nimeni să-ți spună ce-ai de făcut. Dar dacă nu faci bine ceea ce ar trebui să faci  o să iasă rău și poate  vei ajunge la faliment. Sunt mai puțin de 2% din oameni care se pot disciplina singuri să facă ceea ce trebuie să facă. 98% dintre ei așteaptă să li se spună ce au de făcut. Dacă dorești să ajungi antreprenor trebuie să te regăsești printre cei 2% sau să-ți schimbi comportamentul astfel încât în cel mai scurt timp să ajungi acolo.

Acestea sunt cele 5 lucruri care fac diferența dintre un angajat obișnuit și poate un viitor milionar. Aveți abilitățile necesare să alegeți pe ce drum o să porniți. Nu toată lumea este făcută pentru antreprenoriat, unii se aruncă în afaceri doar pentru că au văzut la alții că funcţionează  şi doresc să fie  la fel ca ei sau pentru că s-au ­săturat de un şef ori de un loc de muncă şi doresc să fie proprii lor stăpâni. Uitănd că sunt diferiţi ca persoane, că ceea ce funcţionează la alţii s-ar putea să nu meargă la ei, că aveți convingeri şi valori diferite. Adesea, nici nu caută suficient în interiorul lor pentru a se asigura că sunt pregătiţi pentru ceea ce urmează să întreprindă.

Dacă ai ajuns până aici îți mulțumesc că ai avut răbdare să citești. Sper că ți-a plăcut acest articol și te invit să dai un like sau poate un share, mă ajută mult.

Până data viitoare te rog să pui în practică ce ai învățat!

%d bloggers like this: