Acum 2 săptămâni vă povesteam despre Start-up Nation. Un program ce ajută micii intreprinzători să-și mărească afacerea și pe cei îndrazneți să-și transforme visul în realitate.
Vă las un link ➡️ aici să aruncați un ochi, asta dacă nu ați facut-o deja.

Astăzi o să vorbim despre Start-up Nation Plus, un program mai mic, dar cu șansă de reușită ceva mai mare.
Este destinat persoanelor fizice din regiunile dezvoltate ale României atât din zona urbană, cât și cea rurală, cu excepția zonei București/Ilfov.
Se oferă 40.000 de € sub formă de ajutor financiar nerambursabil fiecărui solicitant ce respectă procedura de obținere a acestora. Banii se acordă în două tranșe: 30.000 de € la început și restul de 10.000 după ce beneficiarul va putea să dovedească faptul că a realizat o cifră de afaceri de cel puțin 30% din valoarea primei tranșe de bani în termenul de 12 luni.
Programul are și unele obligații:

  • Vârsta minimă de aplicare este de 24 de ani.
  • Este inclusă o contribuție proprie de 5% la implementarea proiectului.
  • Trebuie să creeze minimum 2 locuri de muncă.
  • După înființare societatea trebuie să-și continue activitatea pentru o perioadă de minimum 18 luni.

Următorul pas este evaluarea!

Aici depinde de fiecare intermediar în parte. Grilele de punctaj au fost extrem de variate în trecut. În momentul de față ele nici măcar nu sunt realizate, pentru că fiecare intermediar așteaptă să vadă rezultatele finale ale evaluarii, pentru a ști dacă este declarat câștigător sau nu, ca mai apoi să se apuce de lucru la procedura de evaluare.

Totuși, dacă planul de afaceri este unul corect realizat, respectă cheile de verificare, este realist şi respectă criteriile esenţiale şi are şi un punctaj suficient de mare, atunci se va obţine finanţare.

Momentan însă, așteptăm să vedem care sunt intermediarii declarați câștigători, pentru ca procedura de aplicare poate să difere destul de mult de la un intermediar la altul.

Când se vor lansa înscrierile?

Ei bine, înscrierile au început deja. Ieri 23.01.2018 s-a dat startul pentru ediția 2018.

În cazul în care vreți să aflați mai multe despre acest program, vă las un link ➡️ Aici.
Puteți accesa și pagina de Facebook ➡️StartUp Nation 2018.

 

 

%d bloggers like this: